zoek

cursus - Beweging

Zomer: Bosbadderen

de natuur in · mindfulness · meditatief

KENMERKEN
Maak kennis met het Japanse Shinrin Yoku ofwel bosbadderen en dompel je onder in de helende natuur. Tijdens een bosbad neemt Coby van Herk je mee op een mindfulnesswandeling en word je uitgenodigd je tempo te vertragen en je zintuigen te laten ontwaken met behulp van eenvoudige oefeningen. Door contact te maken met de natuur vind je diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om ‘uit je hoofd’ te komen en echte rust en stilte te ervaren. De wandeling wordt afgesloten met een verwarmende kop thee en kleine lekkernijen.

INHOUD
In de jaren 80 van de vorige eeuw werd Shinrin Yoku in Japan door de overheid geïntroduceerd als officieel onderdeel van het nationale gezondheidsprogramma om de werkende Japanner te stimuleren meer tijd in de natuur door te brengen. Pas later werd ontdekt hoe ontzettend veel positieve effecten het bosbaden heeft op lichaam en geest. Inmiddels is bosbadderen een bewezen vorm van natuurtherapie en wordt het in veel landen al ingezet bij burn-out en stressklachten. Afgezien van de voordelen van ontspannen lichaamsbeweging, kan een bosbad je immuunsysteem stimuleren, herstel na ziekte versnellen en de bloeddruk en het cortisolniveau verlagen. Het verbetert de concentratie en kan creativiteit losmaken.

Sommige deelnemers ervaren gewoon plezier, rust en stilte. Voor anderen kan het een ingrijpende ervaring zijn die hen weer in contact brengt met hun ware zelf.

Praktische info

  • Bosbadderen is geen zware wandeling: de afstand kan variëren in lengte tussen 1 tot 3 kilometer en is dus geschikt voor iedereen die goed ter been is.
  • Neem voor onderweg een flesje water mee en schakel je telefoon uit.
  • De prijs is exclusief entreekosten voor Trompenburg. Met een Rotterdampas of Museumkaart is de toegang gratis, kijk voor entreeprijzen op de website van Trompenburg.
  • De exacte verzamellocatie wordt bekend gemaakt na aanmelding.

Wil je met een eigen team Bosbadderen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Data

zaterdag 10 augustus en zaterdag 24 augustus
in Trompenburg Rotterdam

Tijd

11:00 tot 14:00 uur

Prijs

€ 32,00 (exclusief entree Trompenburg)

Docent

Coby van Herk

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.