zoek

cursus - Voeding

Groente uit de zee

Koken met zeegroenten voor sterke botten

In de zee en oceaan groeien zeewieren die van oudsher door veel culturen worden gegeten. In Nederland komt de zeegroente steeds meer op de kaart en hebben we inmiddels zelfs een aantal zeewierboerderijen. Dat is goed nieuws, want zeegroenten zijn niet alleen lekker, maar geven je ook een flinke mineralenboost en helpen zo je botten sterk te houden. Ze geven je kracht bij een vegetarische leefwijze.

In deze demo kookles bereiden we diverse gerechten met zeegroenten die je ook gaat proeven. Je maakt kennis met onder andere kombu, wakame, nori, arame en agar agar.

Dit is een demo kookles: dit houdt in dat je niet zelf aan de slag gaat, maar dat de docent voor je kookt/bakt. Zo is er voldoende gelegenheid om meerdere bereidingen te tonen en je vragen te beantwoorden.

Startdatum

5 juni 2019

Data

woensdag 5 juni

Tijd

van 19.00 tot 22.00

Locatie

kookstudio

Prijs

€ 42,50

Docent

Ilonka Cirk

Heb je een vraag over deze cursus?