zoek

cursus - Beweging

Hatha Yoga op zondag

Binnen de Hatha Yoga zijn er verschillende vormen, zo is Saswitha Yoga daar één van. Yasmin Buisman geeft je in twee fijne lessen op de zondagochtend een introductie tot deze wereld waarbij de aandacht naar jezelf uitgaat. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Een les bevat staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. Je leert bewegingen uit te voeren op het ritme van je adem en om in de verstilde yogahouding te komen door je op je adem te blijven concentreren. Met het verstillen van de beweging worden ook je gedachten stiller.

Ook komen bij elke les alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten aan bod. Bij de oefeningen zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. Ze variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast zijn er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor er een complete ervaring ontstaat.

Data

serie 1: 10 en 24 februari
serie 2: 3 en 10 maart
serie 3: 31 maart en 7 april

Tijd

zondag van 11.00 tot 12.15 uur

Locatie

dojo Opaal

Prijs

€ 25,00 (2 lessen)

Docent

Yasmin Buisman

Heb je een vraag over deze cursus?