zoek

cursus - Beweging

Healing Tao

bewustzijn · meditatief · balans & harmonie

KENMERKEN

Healing Tao biedt eenvoudige bewegingen en strekkingen (Oigong), die blokkades, ontstaan door stress of een ongezonde leefstijl, weer in evenwicht kan brengen. Zo kan de energie weer stromen waardoor je op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak meer harmonie ervaart. Om het geen gymnastiek te laten zijn, maar tot wezenlijke diepte te komen, is een staat van zijn nodig voor je de verschillende qigongs aanvangt: de Innerlijke Glimlach. In komende workshops leer je wat de Innerlijke Glimlach is en hoe je deze zachte staat van zijn kan bereiken en toepassen op drie verschillende gebieden in je lichaam.

INHOUD
Workshop Zes helende klanken 
Ervaar de diepe ontspanning na het doen van deze basismeditatie van de Healing Tao: de Zes Helende Klanken. Dit zijn zes houdingen met strekkingen van de meridianen die zacht, maar diep werken op de organen. Onze verschillende emoties huizen in deze organen en door de strekking en ontspanning komen vastgezette emoties vrij. Tijdens het doen, ontvang je meer over de taoïstische principes achter deze meditatie. Vergroot je bewustzijn van je lichaam en emoties en breng ze in deze meditatieve workshop in balans

Workshop Harmoniserende Qigong
Deze staande meditatie is een serie bewegingen met een vaste volgorde van vijf fases. Het brengt de vijf elementen in en om jou in beweging en laat je systeem daarop mee resoneren. De Harmoniserende Qigong harmoniseert bovendien de hersenhelften, de emoties en je fysieke gestel. Het brengt je uit je hoofd en in een zalige flow.

Workshop Centreren en aarden 
Aarden is het afvoeren van je lichaamsgewicht, emoties en gedachten naar de grond. Als je aardt, voel je je steviger en veiliger. In deze workshop maak je door middel van zachte oefeningen je gevoelsbewustzijn wakker en versterken dat. Als je meer contact krijgt met je lichaam, kan het beter ontspannen. Vervolgens ga je vanuit dit aarden op zoek naar je centrum. Zodat je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal dichter bij jezelf komt en je ontspannen maar toch sterker de stormen om je heen kunt trotseren.

Via ons online platform kun je ook een 6-delige cursus Healing Tao volgen. In 6 videolessen van Akki Colenbrander maak je kennis met de kracht van de Healing Tao. 

OVER AKKI COLENBRANDER
Akki is ruim 20 jaar actief op het pad van zelfontplooiing. Akki: “Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.”
Lees meer over Akki.

Data

zaterdag 3 februari : Zes helende klanken
zaterdag 20 april: Harmoniserende Qigong
zaterdag 29 juni: Centreren en aarden

Tijd

10.00 tot 12.00 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€35,00

Docent

Akki Colenbrander

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.