zoek

cursus - Beweging

Healing Tao

bewustzijn · meditatief · balans & harmonie

KENMERKEN

Healing Tao biedt eenvoudige bewegingen en strekkingen (Oigong), die blokkades, ontstaan door stress of een ongezonde leefstijl, weer in evenwicht kan brengen. Zo kan de energie weer stromen waardoor je op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak meer harmonie ervaart. Om het geen gymnastiek te laten zijn, maar tot wezenlijke diepte te komen, is een staat van zijn nodig voor je de verschillende qigongs aanvangt: de Innerlijke Glimlach. In komende workshops leer je wat de Innerlijke Glimlach is en hoe je deze zachte staat van zijn kan bereiken en toepassen op drie verschillende gebieden in je lichaam.

INHOUD
Workshop Innerlijke Glimlach voorste lijn: de vijf yin organen
In deze workshop staan de vijf elementen en de daarmee verbonden vijf yin organen centraal. Je doet zachte oefeningen die resoneren tot deze organen en beoefent je in het toepassen van de Innerlijke Glimlach van deze gebieden. Het resultaat is een diepe ontspanning op orgaanniveau en een zeer tevreden gevoel.

Workshop Innerlijke Glimlach middelste lijn: de spijsvertering
Voeden, verwerken en verteren zijn het thema in deze workshop. Daarvoor is het nodig om liefdevol aanwezig te zijn in dit moment, met alles wat zich aandient. Want alleen dan kan je jouw ervaringen verwerken, in dankbaarheid behouden wat jou voedt en vrijgeven wat je niet meer dient. Met zachte oefeningen activeer je je spijsverteringsorganen en in de Innerlijke Glimlach Meditatie aan het einde breng je er op een lichte manier balans. Je bent meer geaard en gecentreerd, en gaat ruimer en met een gevoel van opluchting weer naar huis.

Workshop Innerlijke Glimlach achterste lijn: centraal zenuwstelsel
De rug komt in deze workshop heerlijk aan zijn trekken. De oude Taoïsten zagen al dat een soepele rug een must is voor een goede gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. Met zachte oefeningen laat je de vloeistoffen in de ruggengraat beter stromen en breng je je hersenhelften meer in balans. Dit komt het centrale zenuwstelsel ten goede. Na afloop ben je meer ontspannen, gecentreerd en energieker vanuit een kernbewustzijn.

Healing Tao is een verzameling van Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grootmeester Mantak Chia.

Via ons online platform kun je ook een 6-delige cursus Healing Tao volgen. In 6 videolessen van Akki Colenbrander maak je kennis met de kracht van de Healing Tao. 

OVER AKKI COLENBRANDER
Akki is ruim 20 jaar actief op het pad van zelfontplooiing. Akki: “Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.”
Lees meer over Akki.

Data

zaterdag 9 september : Voorste lijn: de vijf yin organen
zaterdag 28 oktober: middelste lijn: de spijsvertering
zaterdag 9 december: achterste lijn: centraal zenuwstelsel

Tijd

10.00 tot 12.00 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€35,00

Docent

Akki Colenbrander

  • Voorste lijn: de vijf yin organen

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

  • Middelste lijn: de spijsvertering

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

  • Achterste lijn: centraal zenuwstelsel

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.