zoek

cursus - Beweging

Healing Tao

bewustzijn · meditatief · balans & harmonie

KENMERKEN
De Healing Tao biedt een eenvoudige serie van bewegingen en strekkingen, die ontstane blokkades door stress of een ongezonde leefstijl weer in evenwicht kan brengen. Zo kan de energie weer stromen waardoor je op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak meer harmonie ervaart.

INHOUD
Workshop Healing Tao: lichaam en emoties in balans 
In deze workshop maak je kennis met de basismeditatie van de Healing Tao: de Zes Helende Klanken. Dit zijn zes houdingen met strekkingen van de meridianen die werken op de organen. Onze verschillende emoties huizen in deze organen en door de strekking en ontspanning komen de emoties vrij. Binnen de oefeningen leer je meer over de taoïstische principes achter deze meditatie. Vergroot je bewustzijn van je lichaam en emoties en breng ze in deze meditatieve workshop in balans.

Workshop Healing Tao: in harmonie met je natuur
In deze workshop maak je kennis met de harmoniserende Qigong, een dynamische meditatie: een serie bewegingen met een vaste volgorde die je eindeloos kunt herhalen. Het haalt je uit je hoofd, brengt je in een flow én het harmoniseert je hersenhelften, emoties en fysieke gestel. Binnen de oefeningen ontvang je taoïstische kennis en ontdek je de nauwe verbondenheid van jouw lichaam, emoties en energie met de natuur.

Workshop Healing Tao: centeren & aarden
In deze workshop leer je praktische oefeningen uit de Healing Tao die je makkelijk thuis of op je (thuis)werkplek kunt doen: ze zijn eenvoudig en hebben een diepe uitwerking. De oefeningen doe je zittend of staand en brengen je op een simpele manier terug bij jezelf, zoals zittend cirkelen vanuit je bekken of staand schudden met je hele lijf. Aarden doe je door te verbinden met je lichaam en de grond. Vervolgens ga je vanuit dit aarden op zoek naar je centrum. Zodat je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en mentaal dichter bij jezelf komt en blijft. Zo kun je met meer rust en ontspanning de dagelijkse uitdagingen aan.

Healing Tao is een verzameling van Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grootmeester Mantak Chia.

Via ons online platform kun je ook een 6-delige cursus Healing Tao volgen. In 6 videolessen van Akki Colenbrander maak je kennis met de kracht van de Healing Tao. 

OVER AKKI COLENBRANDER
Akki is ruim 20 jaar actief op het pad van zelfontplooiing. Akki: “Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.”
Lees meer over Akki.

Data

zaterdag 18 februari: Lichaam en emoties in balans
zaterdag 15 april: In harmonie met je natuur
zaterdag 17 juni: Centeren en aarden

Tijd

10.00 tot 12.00 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€35,00

Docent

Akki Colenbrander

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.