zoek

cursus - Beweging

iRest Yoga Nidra |
Ook online

liggende meditatie · diepe ontspanning · rust

KENMERKEN
Elke workshop start met Dru Yoga, zachte bewegingen die de energie laten stromen. Via de ontspanning van de psoas (een diepliggende spier in het midden van het lichaam die zowel letterlijk als figuurlijk voor onze balans zorgt) gaan we door met de iRest-meditatie, een werkelijk diepe ontspanning. Het resultaat: betere concentratie, creativiteit en intuïtie, beter kunnen slapen, loslaten van vervelende ervaringen en spanningen, heling op alle niveaus en het ervaren van meer energie. iRest Yoga Nidra is geschikt voor iedereen.

INHOUD
iRest Yoga Nidra is een aangepaste hedendaagse vorm van de klassieke Yoga Nidra, wat letterlijk ‘de slaap van de Yogi’ betekent. Door beoefening van iRest Yoga Nidra kom je in een diepe vorm van ontspanning. Een heldere ‘slaap’ waarin tegenstellingen samenvallen, je alles wat je tegenkomt verwelkomt en je contact maakt met de rust in jezelf. Via geleide meditatie onderzoek je de verschillende lagen van je bewustzijn – lichaam, adem, energie, emotie, wijsheid – om daarna aan te komen in een stilte, de laag van je bewustzijn waar alles ‘heel’ is. Daardoor kom je in een staat van werkelijk ‘zijn’.

OOK ONLINE
We beginnen de les met wat zachte bewegingen uit de Dru Yoga om in het lichaam en uit “het hoofd” te komen, vervolgens wordt je uitgenodigd voor een Yoga Nidra. De meditaties voeren je terug naar je essentie, dat wat je ten diepste bent. Je maakt kennis met de iRest Yoga Nidra geïnspireerd op de teachings van Richard Miller, hierheen resoneren ook de wijze lessen van Adyashanti en Tara Brach.

De online lessen kun je twee weken lang terugkijken.

OVER HENRIËTTE VAN OEKEL
Sinds 2002 is Henriëtte actief bij Gimsel Academy. Als vervolg op haar opleidingen voor zwangerschapsyoga, Dru yoga en een meditatie-opleiding, en om zichzelf blijvend te ontwikkelen op dit gebied, heeft ze in februari 2019 met succes de iRest level 1 training afgerond. Lees meer over Henriëtte.

Data

deel 1: 29 mei
deel 2: 26 juni
online: 12 apr | 10 mei | 7 jun | 5 jul

Tijd

workshops: zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur
online: maandag van 19.45 tot 20.45 uur

Ruimte

workshops: dojo Koraal

Prijs

workshops: € 20,00 (of beide voor € 35,00)
online: € 40,00 (4 lessen)

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.