zoek

cursus - Beweging

Yoga Nidra |
Ook online

liggende meditatie · diepe ontspanning · rust

“Er is een stem die geen woorden gebruikt.” – Rumi

KENMERKEN
Eén keer per maand nodigen we je graag uit je meditatie beoefening inspirerend te houden met een Yoga Nidra les. Je maakt kennis met de iRest Yoga Nidra gebaseerd op de filosofie van Richard Miller en met de traditionele Yoga Nidra.
We beginnen iedere les met wat zachte bewegingen om uit het hoofd en in het lichaam komen, vervolgens word je uitgenodigd voor de Yoga Nidra. Beide vormen van Yoga Nidra zijn eenvoudig te leren en te beoefenen, iedereen kan meedoen, ervaring met meditatie is niet nodig.

INHOUD
Yoga Nidra betekent ’slaap van de yogi’, en is een meditatie die leidt tot een diepe ontspanning van lichaam en geest, die te vergelijken is met diepe, herstellende slaap.

iRest Yoga Nidra is een aangepaste hedendaagse vorm van de klassieke Yoga Nidra. Door de beoefening van deze vorm kom je in een diepe staat van ontspanning. Een heldere ‘slaap’ waarin tegenstellingen samenvallen, je alles wat je tegenkomt verwelkomt en je contact maakt met de rust in jezelf. Via geleide meditatie onderzoek je de verschillende lagen van je bewustzijn – lichaam, adem, energie, emotie, wijsheid – om daarna aan te komen in een stilte, de laag van je bewustzijn waar alles ‘heel’ is. Daardoor kom je in een staat van werkelijk ‘zijn’.

Het resultaat: betere concentratie, creativiteit en intuïtie, beter kunnen slapen, ervaren van diepe ontspanning en het hervinden van balans en kracht in jezelf.

Wegens te weinig animo hebben we de fysieke cursus moeten annuleren. Wel kun je je nog inschrijven voor de online lessen. 

OVER HENRIËTTE VAN OEKEL
Sinds 2002 is Henriëtte actief bij Gimsel Academy. Als vervolg op haar opleidingen voor zwangerschapsyoga, Dru yoga en een meditatie-opleiding, en om zichzelf blijvend te ontwikkelen op dit gebied, heeft ze in februari 2019 met succes de iRest level 1 training afgerond. Lees meer over Henriëtte.

Data

fysiek & online: 6 sept | 4 okt | 1 nov | 6 dec | 10 jan

Tijd

fysiek & online: maandag van 19.45 tot 20.45 uur

Ruimte

fysiek: dojo Amber

Prijs

fysiek: € 62,50 (5 lessen)
online: € 50,00 (5 lessen)

  • Deze cursus is inmiddels begonnen. Bij veel van onze cursussen is het mogelijk om in te stromen, vraag naar de voorwaarden via bij 'stel een vraag'.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.