zoek

cursus - Voeding

Koken met wilde kruiden

Neem de energie van de zomerzon mee de winter in!

De nazomer en herfst bieden ons de laatste kruiden van het jaar.
Hoe neem je ze mee de winter in om nog lang te kunnen nagenieten van de heerlijke geuren en smaken die de planten ons de afgelopen maanden brachten?

De zon rijpt de zaden en bessen en als de dagen korter worden trekt de energie van de plant zich terug in de wortels. Mieke vertelt je tijdens deze workshop alles over hoe en wanneer je de verschillende soorten kruiden kunt oogsten.

Deel 1 – Wilde wortels van 11.00 tot 13.30 uur

We beginnen deze kruidendag met het koken met allerlei verschillende zaden, wilde wortels van bijvoorbeeld klis, paardenbloem en mierikswortel en met vlierbessen en herfstfruit.

Deel 2 – Verzorgende kruidenoliën, zaden en thee van 14.00 tot 16.30 uur

In de middag maken we fijne, lang houdbare verzorgingsproducten met geoogste wortels, zoals kliswortel haarolie, brandnetel haarlotion en calendulazalf. Ook bereiden we een smakelijk zadenmengsel voor in de keuken om onze wintergerechten extra veel smaak te geven.

Tot slot maken we een verwarmende winterthee met nieuwe oogst kruiden uit Mieke’s kruidentuin.

Bij deze workshop ga je zelf aan de slag! Van alle producten neem je iets mee naar huis. Ook ga je proeven van de gerechten die je hebt gemaakt. Bij beide workshops krijg je ook lesmateriaal, wat je mee naar huis mag nemen.

Je kunt je inschrijven voor deel 1 of 2, of voor de gehele dag.

Locatie

Kookstudio

Prijs

€ 45,00 per deel / € 80,00 voor beide delen

Docent

Mieke Willebrands

Heb je een vraag over deze cursus?