zoek

cursus - Beweging

Mindfulness Yoga & Vipassana Meditatie

ervaring gewenst · zelfkennis · waarnemen

KENMERKEN
Bij deze cursus begin je met rustige Mindfulness Yoga oefeningen waarna je overgaat in het beoefenen van meditaties en het reciteren van mantra’s. Tijdens de meditaties werk je aan de ontwikkeling van compassie, mededogen en empathisch vermogen.

INHOUD
Het lichaam is een opslagplek voor alles wat zich in het leven heeft afgespeeld. Zowel vreugde en plezier als pijn en verdriet. Door beoefening van Mindfulness Yoga, dat een rustig en ingekeerd karakter heeft, zal het lichaam zijn verhalen vertellen. Je leert opnieuw om met geduld en aandacht naar je lichaam te luisteren.

In de Vipassana Meditatie gaat het om het ervaren van de zintuigen op een dieper niveau en het bewust worden van emoties en gedachten. Zo leer je met lichaam en geest het leven waar te nemen zoals het zich aandient, zonder te kiezen, zonder oordeel, zonder commentaar, zonder vergelijkingen.

Heb je nog geen ervaring met meditatie? Neem dan eerst contact met ons op.

OVER COBY VAN HERK
Als één van de oprichters is Coby van Herk al lang aan Gimsel Academy verbonden. Coby: “Yoga heeft me geleerd verantwoording te nemen voor mijn lichaam en wat het betekent om te ademen.” Meditatie heeft haar laten zien dat je geest te trainen is en dat het pad van de Boeddha een liefdevolle, wijze weg is om het leven aan te gaan. Met de bewustwording van je lichaam en het ontwikkelen van inzicht in je handelen is het mogelijk het leven te leven zoals het bedoeld is – leerzaam – accepterend en vreugdevol! Lees meer over Coby.

Data

start: 31 augustus 2021

Tijd

dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€ 315,00 (18 lessen)

  • Deze cursus is inmiddels begonnen. Bij veel van onze cursussen is het mogelijk om in te stromen, vraag naar de voorwaarden via bij 'stel een vraag'.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.