zoek

cursus - Voeding

Natuurlijk mooi

Zelf verzorgingsproducten maken met bloemen en kruiden

Je huid is het grootste orgaan en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Maar je huid is ook kwetsbaar en neemt gemakkelijk schadelijke stoffen op. Daarom heeft je huid de beste verzorging nodig. Je wilt natuurlijke producten gebruiken zonder chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen en waar geen dierenleed aan te pas is gekomen.

In deze workshop leer je niet alleen de kruiden die je gaat gebruiken herkennen, kweken, oogsten en drogen, maar ook leer je hun verschillende eigenschappen en kwaliteiten kennen en toepassen. Je gaat op twee manieren de kruiden verwerken: als gedroogde of vers geoogste bloemen en als etherische olie. Je gaat een reinigende gezichtslotion, een versterkend gezichtsmasker, een verwarmende massageolie en calendulazalf maken. De recepten zijn op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.

In de live online meet up op 5 juni worden de verzorgingsproducten die je gemaakt hebt besproken wordt er van alles over de kruiden die je gebruikt hebt. Aangevuld met tips en recepten voor het gebruik van verse kruiden voor de huid en in de voeding. Want schoonheid komt van binnenuit en wanneer je elke dag kleine hoeveelheden kruiden, vers of gedroogd, in je thee en bij het eten inneemt heb je geen voedingssupplementen nodig. Door regelmatig kruiden te gebruiken krijg je een scala aan vitaminen en mineralen binnen en dat heeft een positief effect op je immuunsysteem en je algehele gezondheid. En dat zie je aan je huid!

Via ons nieuwe platform kun je deze workshop nu ook online volgen. Klik hier om naar het platform te gaan.

Ruimte

online (zie link in tekst)

Prijs

€ 42,50

Docent

Mieke Willebrands

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.