zoek

cursus - Beweging

Neem de ruimte

Alexandertechniek · houding · spanningsklachten

KENMERKEN
In deze lessen leer je je eigen houding en motoriek nauwkeurig waar te nemen.  Aan de hand van beeldmateriaal en bijhorende oefeningen voel en leer je hoe je anders kunt bewegen, hoe je alledaagse handelingen comfortabeler kunnen worden.

INHOUD
De manier waarop je staat, beweegt of ontspant heeft alles te maken met je lichaamsbeeld. Het is de moeite waard om te kijken of dat beeld wel klopt. Vooral onder stress worden oude patronen vaak herhaald, zelfs als die niet werken. Als je deze valkuil wil vermijden, dien je de neigingen die je niet verder helpen weg te laten. Je leert in deze lessen meer te láten dan te doen. Zo creëer je fysiek en mentaal ruimte waarin verandering kan plaatsvinden. Onderzoek dit in je dagelijkse activiteiten zoals lopen, staan en zitten en geniet van je vermogen zowel je verstand als je spieren te gebruiken.

Op dit moment is het alleen mogelijk de lessen online te volgen via een livestream. Je kunt nog instromen, neem hiervoor contact op via info@gimselacademy.nl of via de knop ‘stel een vraag’.

OVER NOORTJE KÖHNE
Noortje is een gecertificeerd leraar Alexandertechniek. Ze geeft zowel workshops als individuele consulten. Noortje: “In 1998 begon ik met lessen in de Alexandertechniek als hulp bij revalidatie na een ongeluk. Al snel kreeg ik mijn beweeglijkheid van vóór het ongeluk terug, al mijn handelingen werden lichter en directer. Ik begon te begrijpen hoe mezelf minder in de weg te staan. Ik zag een manier om dingen te bereiken. Ik hou van de praktische en open benadering, die de techniek is.” Lees meer over Noortje.

Data

serie 1: 19 feb | 4 mrt | 18 mrt | 1 apr
serie 2: 8 apr | 22 apr | 6 mei | 20 mei

Tijd

woensdag van 17.30 tot 18.30 uur

Ruimte

dojo Opaal

Prijs

€ 60,00 (4 lessen)

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.