zoek

cursus - Beweging

Neem de ruimte

Alexandertechniek · houding · spanningsklachten

ZOMERPROGRAMMA

Even een luchtje scheppen, over lopen
Lopen is één van de beste vormen van lichaamsbeweging en helpt heel goed bij het voorkomen van rugpijn. Ook helpt het om uit te vinden wat je doet met houding en ademhaling. De hele organisatie van het lichaam komt hierin aan bod. Hoe gebruik je je benen, je bekken, je armen en schouders? Wat doet je hoofd?

We doen oefeningen om te ontdekken wat je onbewust vasthoudt en juist bij het lopen makkelijker loslaat. We zien hoe de ademhaling hierop reageert. Zo kun je elke keer als je je werk onderbreekt door een wandelingetje weer op adem komen.

Alexandertechniek maakt je bewust van fysieke en mentale houdingen die belastend kunnen zijn, die onnodige stress veroorzaken of zelfs pijnlijk kunnen zijn. Creëer weer lucht in je lijf.

De data en prijs vind je onderaan de pagina.

KENMERKEN
In deze lessen leer je je eigen houding en motoriek nauwkeurig waar te nemen.  Aan de hand van beeldmateriaal en bijhorende oefeningen voel en leer je hoe je anders kunt bewegen, hoe je alledaagse handelingen comfortabeler kunnen worden.

INHOUD
De manier waarop je staat, beweegt of ontspant heeft alles te maken met je lichaamsbeeld. Het is de moeite waard om te kijken of dat beeld wel klopt. Vooral onder stress worden oude patronen vaak herhaald, zelfs als die niet werken. Als je deze valkuil wil vermijden, dien je de neigingen die je niet verder helpen weg te laten. Je leert in deze lessen meer te láten dan te doen. Zo creëer je fysiek en mentaal ruimte waarin verandering kan plaatsvinden. Onderzoek dit in je dagelijkse activiteiten zoals lopen, staan en zitten en geniet van je vermogen zowel je verstand als je spieren te gebruiken.

OVER NOORTJE KÖHNE
Noortje is een gecertificeerd leraar Alexandertechniek. Ze geeft zowel workshops als individuele consulten. Noortje: “In 1998 begon ik met lessen in de Alexandertechniek als hulp bij revalidatie na een ongeluk. Al snel kreeg ik mijn beweeglijkheid van vóór het ongeluk terug, al mijn handelingen werden lichter en directer. Ik begon te begrijpen hoe mezelf minder in de weg te staan. Ik zag een manier om dingen te bereiken. Ik hou van de praktische en open benadering, die de techniek is.” Lees meer over Noortje.

Data

15 en 22 juli (zomerprogramma)

Tijd

woensdag van 19.00 tot 20.30 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€ 20,00 (per les)

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.