zoek

cursus - Voeding

ontbijt lunch diner

bereid de drie belangrijkste maaltijden van de dag plantaardig en volwaardig

 

Ontdek de kracht van plantaardige voeding. De energie die je krijgt van een goed ontbijt. Ondersteuning die je voelt door te lunchen met plantaardige eiwitten. En het plezier van nieuwe ideeën voor een smaakvol en kleurrijk diner. De drie workshops van natuurvoedingskok Katrien van de Eerden zijn ook los te boeken. Extra leuk als reeks, bijvoorbeeld met vrienden. Er is plaats voor 12 deelnemers. Meer kennis, demonstratie, proeven, zelf bereiden en samen lekker eten zijn de ingrediënten van deze workshops.

Wat ga je doen?

ONTBIJT Doe op een levendige en praktische wijze inspiratie op voor smaakvolle vegan ontbijtjes. Proeven, ervaren en begrijpen wat plantaardige eiwitten voor je lijf kunnen doen. En hoe smaakcombinaties je humeur direct een boost geven aan het begin van de dag. Leer bijzondere ingrediënten kennen en toepassen in je ontbijt. Begin je dag eens anders, zoals bijvoorbeeld met misosoep van dashi om je immuunsysteem te ondersteunen. Je gaat met zeven ontbijtrecepten naar huis.

LUNCH Krijg een dosis inspiratie om je eigen ideeën voor de lunch flink uit te breiden. Van een zeewierbroodje tot knapperige lunch sushi. Je leert hoe je handig kunt ‘preppen’ met ingrediënten die makkelijk in de koeling te bewaren zijn. Een smakelijke ramensoep voor tussen de middag? Of bereid je ‘m vast voor zodat je het op een later moment alleen nog even hoeft af te maken? Leer verschillende klassiekers nog beter bereiden met verrassende twists en nieuwe elementen.

DINER Je ogen eten als eerst. Naast heerlijke recepten voor plantaardige gerechten, ontvang je ook tips en tricks voor een aantrekkelijke presentatie. Zo bereid je een geheel plantaardige Sukiyaki en een kleurrijke gepickelde salade. Leer ook bekende favoriete gerechten plantaardig te bereiden, zoals een lekkere vegan ‘mac & cheese’. In totaal behandelen we zeven recepten. Ontdek bijzondere smaakmakers die zorgen voor nieuwe inspiratie en ga voldaan en vol inspiratie weer naar huis.

Ontbijt en Lunch zijn helemaal vegan, bij Diner word er in twee gerechten vegetarische producten gebruikt.

Kennismakingskorting bij Gimsel
In de workshop gebruiken we onbewerkte en biologisch-dynamische ingrediënten van de beste kwaliteit. Deze zijn verkrijgbaar bij Gimsel, supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Bij deelname aan de kookcursus krijg je een voucher met eenmalig 10% korting op je boodschappen bij Gimsel. Met je boodschappen, recepten en inspiratie kun je direct thuis aan de slag!

Meer over Katrien.

Data

lunch 16 april | diner 23 april

Tijd

18.00 tot 21.00 uur

Ruimte

kookstudio

Prijs

€75,- per workshop

Docent

Katrien van der Eerden

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.