zoek

cursus - Beweging

Saswitha Yoga | online

bewustwording · adem · dynamisch & statisch

Op dit moment is het alleen mogelijk de lessen online te volgen via een livestream. Les gemist? Geen probleem, de les blijft een week lang zichtbaar voor de cursisten.

KENMERKEN
In de Saswitha Yoga vormt de adem de verbinding tussen lichaam en bewustzijn, en is daarom de dragende kracht van alle bewegingen. Een les bevat staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je vaak eerst dynamisch uit, ter voorbereiding tot de statische houding.

In elke les komen alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom aan bod. Bij de oefeningen zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.
Ze variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast zijn er in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor er een complete ervaring ontstaat.

INHOUD
Binnen Hatha Yoga zijn er verschillende vormen, Saswitha Yoga is er één van. Je leert bewegingen uit te voeren op het ritme van je adem en om in de verstilde yogahouding te komen door je op je adem te blijven concentreren. Met het verstillen van de beweging worden ook je gedachten stiller.
Yasmin laat je in vier fijne lessen op vrijdagochtend kennismaken met deze vorm, waarbij de aandacht naar jezelf uitgaat. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

OVER YASMIN BUISMAN
Bewustzijn is iets dat bij Yasmin de laatste jaren een grote rol speelt. Ze is bewust bezig met haar manier van leven, zoals voeding en beweging, wat niet alleen reflecteert in haar lichaam maar ook in de keuzes die ze maakt om te worden wie ze is. Yoga is voor haar meer dan de fysieke houdingen om de spieren te strekken en het lichaam flexibel te maken.

Yasmin: “Je wordt er ook rustig van en krijgt meer zelfvertrouwen in het leven; een gevoel van balans en tevredenheid met wat is.”
Lees meer over Yasmin.

Helaas hebben we deze cursus wegens te weinig animo moeten annuleren. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Data

8 mei | 15 mei | 22 mei | 29 mei

Tijd

vrijdag van 10.00 tot 11.15 uur

Ruimte

Online

Prijs

€ 48,00 (4 lessen)

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.