zoek

cursus - Beweging

Tonglen meditatiedag

liefdevolle vriendelijkheid in donkere dagen

KENMERKEN
Tijdens de donkerste dagen van het jaar keren we naar binnen. Warmte en verbondenheid zijn dan essentieel en niet altijd vanzelfsprekend. Deze meditatiedag met Coby van Herk draait om het cultiveren van liefdevolle vriendelijkheid en het verbinden met het licht, in jezelf en in anderen. Hoe donker de wereld soms ook is, in verbondenheid is alles lichter.

INHOUD
De Tibetaanse Tonglen meditatie is een krachtige manier om contact te maken met het licht en donker in onszelf. Tonglen is Tibetaans voor ‘geven en nemen’, en is een meditatie die beoefend wordt in het Tibetaans boeddhisme.  Met de in en -uitademing als leidraad wordt je uitgenodigd om je te verhouden tot gevoelens van machteloosheid, woede, frustratie en verdriet—die pijnlijke bijwerkingen van het leven. Weten dat je niet alleen bent in het lijden, is een sterk medicijn. Hierdoor ontstaat er ruimte voor compassie en liefdevolle vriendelijkheid, naar jezelf en naar anderen.

Na een aantal voorbereidende yoga oefeningen en (loop)meditaties begeleidt Coby je in de Tonglen meditatie. Coby volgt de methode van de Tibetaans boeddhistische non Pema Chödrön, wiens missie het is om de oosterse kennis aansprekend te maken in de westerse wereld. De meditatiedag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en in de middag geniet je gezamenlijk van een heerlijke lunch verzorgd door Spirit. Ervaring in meditatie is niet vereist, maar wel prettig.

OVER COBY VAN HERK
Als één van de oprichters is Coby van Herk al lang aan Gimsel Academy verbonden. Coby: “Yoga heeft me geleerd verantwoording te nemen voor mijn lichaam en wat het betekent om te ademen.” Meditatie heeft haar laten zien dat je geest te trainen is en dat het pad van de Boeddha een liefdevolle, wijze weg is om het leven aan te gaan. Met de bewustwording van je lichaam en het ontwikkelen van inzicht in je handelen is het mogelijk het leven te leven zoals het bedoeld is – leerzaam – accepterend en vreugdevol! Lees meer over Coby.

Data

zondag 12 december

Tijd

van 10.00 tot 16.00 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€ 75,00 inclusief lunch

Docent

Coby van Herk

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.