zoek

cursus - Beweging

Vind je vorm

houding · evolutie · beweging

KENMERKEN
In deze cursus maken we je ‘houding’ weer dynamisch en ruimtelijk. We doen dit door te kijken naar de evolutionaire ontwikkeling van de mens. De manier waarop onze lichaam zich gevormd heeft is een gevolg van een lange ontwikkeling. Onze vorm is een resultaat van evolutie en is sinds het Stenen Tijdperk niet meer veel veranderd. Onze vorm bepaalt nu hoe wij zitten aan een tafel of lopen over straat.

INHOUD
In deze lessen onderzoeken hoe we functioneren. De manier waarop we onze zintuigen inzetten varieert. De omgeving bepaalt voor een groot deel dit gedrag en daarmee een houding. We onderzoeken in de workshop hoe het ‘ aanzetten ‘ van de verschillende zintuigen kunnen inzetten en hoe dat een dynamische houding brengt.

Zo oefenen we bijvoorbeeld met de proprioceptie van de voet. Hoe meer feedback we vragen van de voet, hoe meer die voet onze manier van lopen weer informeert.  Dan gaat het lopen als vanzelf.

Bij Gimsel Academy geeft Noor zowel cursussen als individuele consulten, ook online. Lees hier meer over een individueel consult en maak direct een afspraak.

OVER NOOR KÖHNE
Noor Köhne is gecertificeerd leraar Alexandertechniek en studeert in 2022 af als osteopaat. Noor: “In 1998 begon ik met lessen in de Alexander Techniek als hulp bij revalidatie na een ongeluk. Al snel kreeg ik mijn beweeglijkheid van vóór het ongeluk terug, al mijn handelingen werden lichter en directer. Ik begon te begrijpen hoe mezelf minder in de weg te staan. Ik zag een manier om dingen te bereiken. Ik hou van de praktische en open benadering, die de techniek is.“ Lees meer over Noor.

Data

Start dinsdag 10 sept | 24 sept | 8 okt

Tijd

17.00 tot 18.30 uur

Ruimte

dojo Amber

Prijs

€80,00 (voor 3 lessen)

Docent

Noor Köhne

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.