zoek

cursus - Beweging

Vipassana Meditatie

Bewuster omgaan met de uitdagingen van het alledaagse leven.

Vipassana Meditatie of Inzichtsmeditatie leert je om helder van geest, direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Het leidt tot een intuïtief begrijpen van wie je bent, wat je bent en hoe daarmee om te gaan. Centraal staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid: aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren en zonder verwachtingen. Je neemt op een dieper niveau waar.

Het leert je voorbij je oordelen te kijken en de dingen te zien zoals ze zijn. Een ontwikkelde opmerkzaamheid leidt naar beter omgaan met moeilijke gedachten en emoties en daardoor bewuster omgaan met de uitdagingen van het leven van alle dag.

Introductie Vipassana Meditatie (serie 1)
Heb je nog geen ervaring met Vipassana? Dan kun je deelnemen aan de Introductie. Op deze avonden worden  de vier punten van aandacht onder de loep genomen.

De data voor deze serie zijn nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan! Laat het ons weten bij ‘stel een vraag’.

Doorgaande groep Vipassana Meditatie (serie 2)
Heb je al wel ervaring met Vipassana? Dan kun je deelnemen aan de doorgaande groep. Je kunt er ook voor kiezen om de combinatie Mindfulness Yoga en Vipassana Meditatie te doen op woensdagmorgen.

Startdatum

30 augustus 2018

Data

serie 2: donderdag om de 14 dagen, start 30 augustus

Tijd

serie 2 van 19.45 tot 21.45 uur

Locatie

dojo Koraal

Prijs

serie 2: €157,50 (9 lessen)

Docent

Coby van Herk

Heb je een vraag over deze cursus?