zoek

cursus - Beweging

Winterprogramma

In januari en februari kun je meedoen met een speciaal winterprogramma, waar je alvast een voorproefje kunt nemen van het voorjaarsprogramma.

Tijdens het winterprogramma maak je kennis met ons nieuwe aanbod én nieuwe docenten. Of je nu een trouwe cursist bent of iets nieuws wilt uitproberen, de lessen en workshops zijn geschikt voor iedereen.

Doe mee met het krachtige Pilates (English), kom tot rust met Restorative Yoga, tot jezelf met Vipassana Meditatie of verbeter je houding met de workshop Je werkhouding onder de loep.

Bekijk hier het programma en schrijf je in!

Let op: door de lockdown worden de workshops verschoven of geannuleerd. Houd de website in de gaten voor de laatste update.

 

HET PROGRAMMA

Je werkhouding onder de loep | 24 februari (nieuwe datum!)

Zit je voor je werk veel achter je bureau? In deze tijden wordt er veel van je (lichaam) gevraagd, al helemaal als je voortdurend thuis moet werken. Vaak heb je daar niet het juiste meubilair om een goede werkhouding te stimuleren.
Tijdens deze workshop ga je kijken hoe je achter je bureau zit en hoe je je lichaam beweegt in verhouding tot je beeldscherm en toetsenbord. Hierbij wordt de Alexandertechniek gebruikt. Je onderzoekt wat je werkhouding doet met je gestel. Onderwerpen die aan bod komen zijn: houding, nek, armen, manieren van concentratie en de ruimte om je heen.

Alexandertechniek werkt met de coördinatie van het hele lichaam voor het uitvoeren van elke specifieke taak, zoals telefoneren. Dit kan een stuk efficiënter, wanneer je nek lang en vrij weet te houden en dynamisch kunt zitten of staan.

Een avond vol praktische tips om je fysiek beter te voelen tijdens het werk!

Tijd: woensdag van 17.30 tot 19.30 uur
Ruimte: dojo Amber
Prijs: € 25,00
Docent: Noortje Köhne

Restorative Yoga | 17 februari (nieuwe datum!)

Tijdens de workshop Restorative Yoga leren we het beoefenen van yogahoudingen die verzorgend zijn voor ons lichaam. Deze vorm van yoga is verwant aan Yin Yoga, en gaat uit van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Bij Restorative Yoga worden verschillende liggende en zittende houdingen voor een langere tijd aangehouden, waarbij er veelal gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen. In combinatie met aandacht voor de ademhaling, zorgt dit voor een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Waar we bij Yin Yoga de strekking opzoeken en hierin ontspannen, gaat het bij Restorative Yoga om de volledige ontspanning van het lichaam.

Let op! I.v.m. de verlengde lockdown verplaatsen we deze les van 3 naar 17 februari.

Tijd: woensdag van 12.00 tot 14.00 uur
Ruimte: dojo Koraal
Prijs: € 25,00
Docent: Kim Leeflang

Vipassana Meditatie, hoe werkt dat? | 22 februari (nieuwe datum!)

In deze workshop kun je kennismaken met vipassana meditatie. Dit is een vorm van boeddhistische meditatie die ook wel inzichtsmeditatie wordt genoemd. Mindfulness is hiervan afgeleid.
Het oefenen met vipassana meditatie staat tijdens de workshop voorop.

Je krijgt een korte uitleg van de meditatietechniek aan de hand van de volgende vragen:
– Wat is vipassana meditatie?
– Hoe doe je het?
– Wat kom je daarbij tegen?

Je krijgt aanwijzingen voor een goede meditatiehouding, fysiek en mentaal. Na de oefeningen is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Tijd: maandag van 19.30 tot 21.00 uur
Ruimte: dojo Koraal
Prijs: € 20,00
Docenten: Teun Baak & Nanda den Hoedt

Pilates (English course) | CANCELLED

3-day mini-course | Introduction to Pilates
Pilates is a very safe and effective exercise programme conceived and designed to restore optimal alignment and movement patterns. It focuses on the correct functioning of the core muscles. These muscles give stability, mobility and flexibility to the whole body.
If you are new to Pilates, this 3-day mini-course is the perfect place to start. During these lessons we cover the basics of Pilates mat exercises:

Day 1: What is Pilates?
Day 2: Why do we need core muscles?
Day 3: How it can benefit you

You can sign up for the complete 3-day mini-course or attend one of the classes.

Unfortunately, this workshop is cancelled due to the lockdown. In March you can join the full course!

Time: Thursday from 9.30 to 10.30 AM
Space: dojo Koraal
Price: € 12,00 per class/ € 30,00 for full course
Teacher: Mai Tasaka

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.