zoek

cursus - Beweging

Yin Yoga

bindweefsel & gewrichten · statisch · meditatief

SUMMERSCHOOL
In de zomer bieden we yin yoga lessen aan om relaxed de zomer door te komen. Ontmoet jezelf op de mat en kom ontspannen.

KENMERKEN
Waar je bij yang yoga je spieren aanspant, gaat het bij yin yoga juist om het ontspannen van je spieren. Zo stroomt de energie van de meer oppervlakkige lagen van je lichaam naar de diepere lagen toe. Op deze manier versterkt het bindweefsel. Door de langzame en diepe benadering van yin yoga hebben de houdingen een rustgevend effect op zowel fysiek als mentaal niveau. Het helpt je lichaam te ontspannen en stimuleert de circulatie van energie. De houdingen worden liggend of zittend uitgevoerd en hebben een rustig karakter, wat yin yoga geschikt maakt voor iedereen. Deze unieke benadering creëert ruimte voor introspectie, vermindert spanning en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

INHOUD
In plaats van te streven naar perfectie in de houdingen, nodigt yin yoga je uit om de grenzen van je lichaam en geest te observeren zonder oordeel. Het gaat niet om het bereiken van extreme flexibiliteit, maar om het ontwikkelen van een zachte en liefdevolle houding ten opzichte van jezelf. Yin yoga biedt een veilige ruimte om te luisteren naar de signalen van je lichaam en de innerlijke weerstand te observeren. Door het loslaten van spanning en weerstand, zowel fysiek als mentaal, kun je diepere ontspanning ervaren en ruimte creëren voor groei en transformatie.

OVER KIM LEEFLANG
In 2017 heeft Kim de Yin Yoga opleiding afgerond en in 2018 de Yin Yang en Restorative Yoga opleiding. Kim: “Yoga heeft mij ontzettend veel gebracht en daarom wil ik het heel graag delen met andere yogi’s. Yin en Restorative zijn mijn favoriete vormen van yoga door het helende en toegankelijke karakter.” Lees meer over Kim.

Data

Summerschool: woensdag 26 juni | 3 juli | 10 juli | 17 juli

Tijd

Summerschool: 09.00 tot 10.30

Ruimte

dojo Amber

Prijs

Summerschool: €64,00 (voor 4 lessen)

Docent

Kim Leeflang

  • Deze cursus is inmiddels begonnen. Bij veel van onze cursussen is het mogelijk om in te stromen, vraag naar de voorwaarden via bij 'stel een vraag'.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.