zoek

cursus - Voeding

Zero waste cosmetica

Maak je eigen verzorgingsproducten van natuurlijke ingrediënten!

Gimsel Academy en BlueCity slaan de handen ineen en organiseren een zero waste lifestyle workshop tijdens het Plasticdieet in september.

Bij deze workshop gaat Sanne Haenen je leren hoe je cosmetica kunt maken van natuurlijke ingrediënten, zoals bijenwas, kokosolie en essentiële oliën. Deze verwerk je in fijne producten als deodorant, tandpasta en een helende zalf.

Door zelf aan de slag te gaan, ontdek je hoe eenvoudig het is om je eigen verzorgingsproducten te maken. Ook vertelt Sanne je meer over de geneeskracht van de kruiden die je gaat gebruiken, waar de oliën goed voor zijn en wat ‘macereren’ is.

Aan het einde van de workshop kun je je eigen gemaakte producten mee naar huis nemen!  Let op: neem hiervoor zelf 4 kleine (glazen) potjes mee waar de producten in kunnen.

Deze workshop hopen we in het najaar van 2020 weer te geven. Misschien vind je de workshop Natuurlijk mooi ook leuk, hier ga je ook verzorgingsproducten maken.

We kunnen je ook op de animolijst zetten (via ‘stel een vraag’), dan krijg je bericht van ons zodra deze workshop weer wordt ingepland. 

Docent

Sanne Haenen

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.