zoek

cursus - Beweging

Zomerprogramma

Deze zomer kun je komen ontspannen bij Gimsel Academy op locatie! Met onze yoga-, beweging- en meditatiedocenten hebben we een speciaal programma gemaakt om je deze zomer weer helemaal op te laden.

 

HET PROGRAMMA
Yoga & Vipassana Meditatie | 12 en 19 juli

Even een luchtje scheppen, over lopen | 15 en 22 juli

Feldenkrais (English) | 18 and 25 July

De Psoas | 18 juli

Dru Yoga & Yoga Nidra | 21 en 28 juli

Yin Yoga | 22 juli en 19 augustus

Deze lessen zijn geschikt voor ervaren deelnemers, maar ook voor een eerste kennismaking! Je kunt ze weer (onder voorbehoud) op locatie bij Gimsel Academy volgen.

 

Yoga & Vipassana Meditatie
“Yoga is het tot rust brengen van de bewegingen van het innerlijk” (Patanjali Yoga Sutra 1,2)

In deze twee uur durende workshop nemen we rustig de tijd om door beoefening van yoga afgewisseld met meditatie te komen tot innerlijke rust en ruimte. Zowel ervaren als beginnende yogi’s zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen en in stilte naar binnen te keren: als kennismaking of als verdieping.

Docent: Ineke van der Vaart

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

Even een luchtje scheppen, over lopen
Lopen is één van de beste vormen van lichaamsbeweging en helpt heel goed bij het voorkomen van rugpijn. Ook helpt het om uit te vinden wat je doet met houding en ademhaling. De hele organisatie van het lichaam komt hierin aan bod. Hoe gebruik je je benen, je bekken, je armen en schouders? Wat doet je hoofd?

We doen oefeningen om te ontdekken wat je onbewust vasthoudt en juist bij het lopen makkelijker loslaat. We zien hoe de ademhaling hierop reageert. Zo kun je elke keer als je je werk onderbreekt door een wandelingetje weer op adem komen.

Docent: Noortje Köhne

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

Feldenkrais (English)
Get to know Feldenkrais! During our summer program, you can get acquainted with the Feldenkrais movement technique in one or two lessons. It’s easy to follow so everybody can join!

Teacher: Mai Tasaka

Click here for more information and to apply.

 

De Psoas: spiegel van onze ziel
De psoas is een diepliggende spier in je onderrug die nauw samenwerkt met je bekken en je ademhaling. De psoas zorgt voor de stabiliteit van je romp en rug. In deze workshop leer je meer over de psoas waarbij je een duidelijke theoretische uitleg krijgt en leer je diverse specifieke zachte oefeningen die een diep effect hebben op deze spier.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

Dru Yoga & Yoga Nidra
Bij Dru Yoga doe je in alle rust je houdingen uit klassieke yoga (asana’s) en een serie van vloeiende bewegingen die je energie laten stromen. De les zal worden afgesloten met een diep ontspannende iRest Yoga Nidra meditatie.

Docent: Henriette van Oekel

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

Yin Yoga
Doe mee met een extra lange les Yin Yoga. Bij deze vorm van yoga houd je een positie lang aan, waardoor je dieper zakt in het bindweefsel van het lichaam. Ook helpt het stress en spanning te verminderen. Geschikt voor zowel beginners als ervaren beoefenaars.

Docent: Kim Leeflang

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.