zoek

docent

Teun Baak & Nanda den Hoedt

Teun Baak
“Vipassana betekent ‘anders zien’. Observeren van alles wat zich aan je voordoet – van binnenuit en van buitenaf – zonder iets te willen vasthouden of verdringen. Dit leidt tot inzicht in je denken en je doen, je geluk en je lijden. Dat inzicht – gecombineerd met de wijsheid van de boeddhistische filosofie – kan van je leven een continu groeiproces maken. Dat ervaar ik zelf en gun ik anderen ook.

In de periode 2005-2006 ben ik opgeleid door Coby van Herk. Sinds die tijd mediteer ik bij de Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam en neem ik regelmatig deel aan vipassana retraites met binnen- en buitenlandse leraren. Verder ben ik actief in de landelijke Stichting Inzichts Meditatie (SIM).”

Nanda den Hoedt
“Mediteren is niet altijd gemakkelijk. Het vereist inzet, tijd en soms ook moed. Steeds weer opnieuw kijken naar wat er is en opmerkzaamheid beoefenen. Inmiddels is mijn vertrouwen in de beoefening groot en zou ik dit niet graag meer willen missen. Om dit samen te kunnen doen is prachtig. Delen wat je tegenkomt, wat je ziet en hoe je het kunt toepassen in het dagelijks leven.

Mijn kennismaking met vipassana meditatie was bij Coby van Herk in 2005. Ik mediteer graag thuis, in stilte of met digitale begeleiding. Soms een stiltezondag in Rotterdam aan de Noordsingel en één- of tweemaal per jaar een retraite.”