zoek

docent

Viviane van Dyck

Toen Viviane van Dyck op haar 21e op zoek ging naar een manier van eten die beter bij haar paste, had ze nooit durven vermoeden dat het haar levenswerk zou worden.  Hoewel ze van kinds af al dikwijls kookte als één van haar taken in een hardwerkend gezin, wilde ze eigenlijk later op de planken staan.
En toch is het tijdens haar toneelopleiding bij Dora van der Groen dat ze kooklessen begon te volgen en gebeten werd door de volwaardig, plantaardige keuken.

Lang voor de hype ontstond was ze al in de weer met linzen, kikkererwten, boerenkool, tofu, seitan, tempeh en verbande ze suiker en zuivel uit mijn keuken.

Niet zonder resultaat!  Haar ideaal gewicht bleek ineens bereikbaar, mijn spijsvertering verbeterde, de seizoensgriepjes bleven uit en toch kon ik nog lekker en veel eten!

Dankzij de ervaring die ze opdeed in de keuken van P.A.R.T.S., (de dansschool van Anne Teresa de Keersmaeker, waar ze elke middag volwaardig, plantaardig kookten voor de studenten en de staf), haar kookrubriek op TV-OOST en in Psychologies Magazine, de 2 boeken die ze schreef (Viv`s vitale keuken en `Echt (w)eten`) en de talloze lessen en lezingen die ze gaf kan je ervan op aan dat haar kooklessen gevuld zijn met lekkere recepten, goed gekruid met degelijke kennis en op smaak gebracht met een vleugje humor.