zoek

Praktische informatie

Praktische informatie

Welkom bij Gimsel Academy! Hieronder kun je meer lezen over hoe je bij ons veilig en vertrouwd les kunt volgen.

UPDATE
We mogen weer! Vanaf 7 juni zijn al onze lessen weer op locatie. Wil je liever nog even wachten en meedoen vanuit huis? Bij veel van onze cursussen is dat mogelijk. Stuur ons bericht voor meer informatie.


Om te zorgen dat we weer veilig samen kunnen komen op locatie volgen we het protocol van De Vereniging Yogascholen Nederland, dat is goedgekeurd door de overheid. Daarnaast hebben we de ruimtes aangepast, het luchtbehandelingssysteem na laten kijken en is alles tot in de puntjes schoongemaakt. We verwelkomen je weer graag op locatie en vragen je om onderstaande maatregelen door te lezen en hier rekening mee te houden. Zo zorgen we er samen voor dat we een veilige plek creëren om weer lessen te kunnen volgen. Wij kijken er naar uit!

LES BIJ GIMSEL ACADEMY
Om veilig les te kunnen volgen hebben we al onze ruimtes aangepast zodat je voldoende afstand kunt houden van elkaar. Lees hier welke maatregelen we hebben getroffen:

 • In de dojo’s hebben we markering op de grond aangebracht voor de ligging van de yogamatten/futons.
 • In het leslokaal hebben we andere tafels geplaatst zodat er meer bewegingsruimte is.
 • Dit betekent wel dat er minder plek is onze ruimtes en dat ons rooster wat is aangepast. Kijk daarom goed op onze website waar jouw cursus plaats zal vinden en of er nog plek is.
 • Zie je het nog niet zitten om naar ons toe te komen? Dan hebben we nog een aantal online cursussen die je thuis kunt volgen, kijk hier welke dat zijn.
 • Om de doorloop zo goed mogelijk te laten verlopen vragen we je niet eerder dan 5 minuten voor de les aanwezig te zijn en direct na de les de ruimte weer te verlaten. Op deze manier heeft iedereen genoeg ruimte om de dojo’s binnen te komen en te verlaten. Een kopje thee na de les mag natuurlijk wel, in Spirit.

MONDKAPJESPLICHT
Per 26 juni 2021 is niet langer verplicht om een mondkapje te dragen, dit geldt ook voor de ruimtes van Gimsel Academy. Iedereen is vrij hier zelf een keuze in te maken.

KLEEDRUIMTES, YOGAMATTEN & FUTONS

 • Vanwege hygiënische redenen vragen we je zoveel mogelijk je eigen yogamatten en props (kussens, dekens, e.d.) mee te nemen. Mocht dat niet lukken, neem dan voor de futon/yogamat een grote (hand-)doek mee die de hele mat bedekt en voor de kussens een kussensloop of een doek. Onze dekens kunnen helaas niet gebruikt worden.
 • Gezien onze kleedruimtes niet groot genoeg zijn voor grotere groepen om daar om te kleden op 1,5 meter afstand, vragen we je zover mogelijk, van te voren (thuis) om te kleden.
 • Ook willen je daarbij vragen zo weinig mogelijk spullen mee te nemen, ook deze moeten namelijk op 1,5 meter afstand van elkaar liggen en hangen. Is er geen plek meer in de kleedruimte, neem het dan mee de dojo in. Tip: neem een grote tas mee waar je je spullen in kunt doen

 

RUIMTES
Onze ruimtes zijn door de hele Groene Passage verspreid, hier daarom nog even op een rijtje waar je alles kunt vinden:

 • Dojo Amber en Dojo Koraal vind je in de kelder van de Groene Passage. Neem de grote trap in de hal naar beneden.
 • Dojo Amber is het eerste ruimte waar je tegen aan loopt en dojo Koraal vind je om de hoek.
 • Dojo Opaal vind je op de eerste verdieping. Neem de grote trap naar boven en ga rechts, je vindt de deur aan het einde van de gang.
 • Het leslokaal en de kookstudio vind je ook op de eerste verdieping, met de trap op naar links de gang in. Boven de deuren hangen witte bordjes.
 • Het secretariaat en de consultruimtes vind je hier ook.

 

IN DE RUIMTES

 • We hebben bij alle ruimtes een hygienespray staan, gebruik deze bij binnenkomst om je hand te desinfecteren.
 • Ga thuis nog even naar de wc voordat je komt, zodat je dat hier niet hoeft te doen.
 • De docent neemt bij binnenkomst een vragenlijst met je af.
 • De ruimtes worden extra vaak schoongemaakt bevinden zich ook op de eerste verdieping (trap op links).

 

VENTILATIE
In de huidige coronacrisis is er veel te doen over ventilatie- en airconditioningsystemen. Hier hebben we bij Gimsel Academy in samenwerking met het onderhoudsbedrijf van het luchtbehandelingssysteem goed naar gekeken. Het luchtbehandelingssysteem dat we gebruiken bij Gimsel Academy werkt niet op recirculatie. Dit houdt dus in dat de lucht die wordt toegevoerd lucht van buiten is en de afgevoerde lucht niet wordt hergebruikt.

Door de continue toevoer van buitenlucht voldoen dojo Amber en dojo Koraal van Gimsel Academy hiermee aan de richtlijnen van het RIVM. In de andere ruimtes maken we gebruik van frisse lucht via de ramen.

TRIAGE
Voor elke les zullen onze docenten een vragenlijst met je afnemen. Lees deze ook alvast door voor je bezoek, je vindt de vragenlijst hier.