zoek

cursus - Voeding

Koken met Natuurvoeding

Leer koken met de principes van de natuurvoedingskeuken

Tijdens deze vijfdelige cursus ontdek je een nieuwe manier van koken die past bij een vegetarische of veganistische levensstijl. Elke week leer je hoe je verschillende gerechten kunt maken met uitsluitend natuurlijke, voedzame ingrediënten die horen bij het seizoen. Je maakt kennis met nieuwe smaken en kookstijlen en de basisprincipes van de natuurvoedingskeuken. Aan het eind van deze cursus heb je de kennis in huis om zelf een lekkere en volwaardige maaltijd op tafel te zetten.

Elke les demonstreert docent Katrien van der Eerden een aantal bereidingen en zelf ga je ook aan de slag. Zo leer je onder andere hoe je lekkere vleesvervangers als seitan en tofu klaarmaakt, maar ook soepen, pickels, granen en desserts. Je ontvangt, naast de recepten, aanvullende theorie en leert hoe voeding je lichaam kan helpen ontspannen, reinigen of juist meer kracht kan geven. Elke les komen er acht recepten aan bod.

Wanneer je interesse hebt om de opleiding tot Natuurvoedingskok bij ons te volgen, is deze cursus een ideale manier om een voorproefje te krijgen.

De cursus bestaan uit 5 kooklessen, waarbij je van sommige recepten een demonstratie krijgt, andere ga je alleen of samen met je medecursisten maken. Zo is er voldoende gelegenheid om meerdere bereidingen te tonen en je vragen te beantwoorden. Aan het eind van de les ga je samen al het gemaakte lekkers proeven.

Korting op je boodschappen
In de workshop gebruiken we onbewerkte en biologisch-dynamische ingrediënten. Deze zijn te vinden bij Gimsel, supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Als kennismaking krijg je bij deelname aan de kookworkshop een voucher met eenmalig 10% korting op je boodschappen bij Gimsel. Met je boodschappen, recepten en inspiratie kan je direct thuis aan de slag!

Kom je uit hetzelfde huishouden? Geef dit dan bij ons aan wanneer je je inschrijft, dan zorgen we ervoor dat je samen kunt koken.

Data

dinsdag 13 sept | 20 sept | 27 sept | 4 okt | 11 okt

Tijd

18.00 tot 21.00 uur

Ruimte

Kookstudio

Prijs

€ 365,00 (serie van 5 lessen)

Docent

Katrien van der Eerden

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.