zoek

cursus - Voeding

Koken met Natuurvoeding

Leer koken met de principes van de natuurvoedingskeuken

Ontdek een nieuwe manier van koken die past bij een vegetarische of veganistische levensstijl. In vijf lessen leer je hoe je verschillende gerechten kunt maken met uitsluitend biologische, volwaardige ingrediënten uit het seizoen en die passen bij jouw persoonlijke behoeften. Je maakt kennis met nieuwe smaken en kookstijlen en de basisprincipes van de natuurvoedingskeuken. Aan het eind van deze cursus heb je de kennis in huis om zelf een lekkere en volwaardige maaltijd op tafel te zetten die alle zintuigen prikkelt.

Wat ga je doen?
Elke les demonstreert docent Katrien van der Eerden een bereiding die je meteen samen gaat proeven. Vervolgens ga je zelf aan de slag en bereid je met je medecursisten verschillende gerechten die bij elkaar een volwaardige en plantaardige maaltijd vormen. Elke les worden er acht recepten gemaakt. Zo leer je onder andere hoe je lekkere plantaardige eiwitten klaarmaakt zoals seitan, tofu, tempeh, bonen en peulvruchten. Ook maak je iedere les een soep, pickel, graansoort en een dessert. Aan het einde van de les ga je de zelfgemaakte gerechten gezamenlijk opeten. De recepten krijg je iedere week in een hand-out mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kunt. Hierbij krijg je aanvullende theorie over de natuurvoedingskeuken en leer je de verschillende soorten energieën kennen die van nature in voeding aanwezig zijn: de yin-yang-energieën. Zo leer je o.a. hoe voeding je lichaam kan helpen ontspannen, reinigen of juist meer kracht kan geven. De ingrediënten waarmee je tijdens de lessen kookt zijn bij het cursusbedrag inbegrepen. De avond wordt afgesloten met het dessert en daarna doe je samen de afwas!

Wanneer je interesse hebt om de opleiding tot Natuurvoedingskok bij ons te volgen, is deze cursus een ideale manier om een voorproefje te krijgen van de natuurvoedingskeuken en onze lessen.

Kennismakingskorting bij Gimsel
In de workshop gebruiken we onbewerkte en biologisch-dynamische ingrediënten van de beste kwaliteit. Deze zijn verkrijgbaar bij Gimsel, supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Bij deelname aan de kookcursus krijg je een voucher met eenmalig 10% korting op je boodschappen bij Gimsel. Met je boodschappen, recepten en inspiratie kun je direct thuis aan de slag!

Data

serie 1 dinsdag 27 feb | 5 maart | 12 maart | 19 maart | 26 maart
serie 2 dinsdag 4 juni | 11 juni | 18 juni | 25 juni | 2 juni

Tijd

18.00 tot 21.00 uur

Ruimte

Kookstudio

Prijs

€ 365,00 (serie van 5 lessen) inclusief ingrediënten

Docent

Katrien van der Eerden

  • Schrijf je in voor 27 feb

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

  • Schrijf je in voor 4 juni

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.