zoek

cursus - Voeding

Koken met Natuurvoeding

Leer koken met de principes van de natuurvoedingskeuken

Ontdek een nieuwe manier van koken die past bij een vegetarische of veganistische levensstijl. In vijf lessen leer je hoe je verschillende gerechten kunt maken met uitsluitend natuurlijke, voedzame ingrediënten die horen bij het seizoen en passen bij jouw behoeften. Je maakt kennis met nieuwe smaken en kookstijlen en de basisprincipes van de natuurvoedingskeuken. Aan het eind van deze cursus heb je de kennis in huis om zelf een lekkere en volwaardige maaltijd op tafel te zetten die alle zintuigen prikkelt.

Wat ga je doen?
Elke les demonstreert docent Katrien van der Eerden een bereidingen die je meteen samen gaat proeven. Vervolgens ga je zelf aan de slag en bereid je met je medecursisten verschillende gerechten die bij elkaar een volwaardige maaltijd vormen. Elke les komen er acht recepten aan bod. Zo leer je onder andere hoe je lekkere plantaardige eiwitten klaarmaakt zoals seitan, tofu, tempeh, bonen en peulvruchten. Ook maak je iedere les een soep, pickel, graansoort en dessert. Aan het einde van de les ga je de zelfgemaakte gerechten proeven. De recepten krijg je iedere week in een hand-out mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kunt. Hiernaast krijg je aanvullende theorie over de natuurvoedingskeuken en leer je de verschillende soorten energie kennen die in voeding aanwezig zijn. Zo ga je o.a. hoe voeding je lichaam kan helpen ontspannen, reinigen of juist meer kracht kan geven. De ingrediënten waarmee je tijdens de lessen kookt zijn in het cursusbedrag inbegrepen.

Wanneer je interesse hebt om de opleiding tot Natuurvoedingskok bij ons te volgen, is deze cursus een ideale manier om een voorproefje te krijgen.

Korting op je boodschappen
In de workshop gebruiken we onbewerkte en biologisch-dynamische ingrediënten. Deze zijn te vinden bij Gimsel, supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Als kennismaking krijg je bij deelname aan de kookworkshop een voucher met eenmalig 10% korting op je boodschappen bij Gimsel. Met je boodschappen, recepten en inspiratie kan je direct thuis aan de slag!

Kom je uit hetzelfde huishouden? Geef dit dan bij ons aan wanneer je je inschrijft, dan zorgen we ervoor dat je samen kunt koken.

Data

donderdag 3 nov | 10 nov | 17 nov | 24 nov | 1 dec

Tijd

18.00 tot 21.00 uur

Ruimte

Kookstudio

Prijs

€ 365,00 (serie van 5 lessen)

Docent

Katrien van der Eerden

  • Schrijf je in

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.