zoek

cursus - Voeding

De kracht van zeewier

Duik in de wereld van zeegroenten

In deze workshop kom je alles te weten over de krachtige energie van verschillende soorten zeewier. Zeewier is er in ontelbare soorten en maten. Het is lekker, gezond én een duurzame keuze. Je leert hoe je op een smaakvolle manier zeewier kunt combineren in plantaardige gerechten, soepen en tapenades.

Docent Katrien van der Eerden demonstreert een aantal bereidingen, waaronder dashi bouillon en gyoza vulling. Vervolgens maak je zelf misoballetjes, een onigiri rijstbal en leer je gyoza’s vouwen en vullen. Je proeft hapjes met bijzondere kruiden-zeewier-pesto, wakame tapenade, gestoomde gyoza pakketjes, misosoep en dulse salade. Gezamenlijk ga je de zelfgemaakte gerechtjes proeven.

Korting op je boodschappen
In de workshop gebruiken we onbewerkte en biologisch-dynamische ingrediënten. Deze zijn te vinden bij Gimsel, supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Als kennismaking krijg je bij deelname aan de kookworkshop een voucher met eenmalig 10% korting op je boodschappen bij Gimsel. Met je boodschappen, recepten en inspiratie kan je direct thuis aan de slag!

Kom je uit hetzelfde huishouden? Geef dit dan bij ons aan wanneer je je inschrijft, dan zorgen we ervoor dat je samen kunt koken.

Data

dinsdag 8 november

Tijd

18.00 tot 21.00 uur

Ruimte

Kookstudio

Prijs

€ 75,00

Docent

Katrien van der Eerden

  • Schrijf je in

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.