zoek

cursus - Beweging

De psoas: spiegel van onze ziel

workshop · grondend · diepe ontspanning

KENMERKEN
De psoas is een diepliggende spier in je onderrug die nauw samenwerkt met je bekken en je ademhaling. De psoas zorgt voor de stabiliteit van je romp en rug. In deze workshop leer je meer over de psoas waarbij je een duidelijke theoretische uitleg krijgt en leer je diverse specifieke zachte oefeningen die een diep effect hebben op deze spier.

INHOUD
De psoas waarborgt je veiligheid, harmonie en integriteit. Als je je veilig en stabiel voelt, maar ook als je kwetsbaar en onveilig bent, merk je dit direct aan je psoas. De ontspanning of het samentrekken van de psoas werkt meteen door op je bekken, je rug en je adem. Bij langdurige overbelasting van de psoas kunnen er zowel fysieke als emotionele klachten ontstaan.

OVER HENRIËTTE VAN OEKEL
Sinds 2002 is Henriëtte actief bij Gimsel Academy. Eerst als docent zwangerschapsyoga, later kwam daar Dru Yoga en Meditatie bij. Henriëtte: ”Vanuit het beoefenen van Dru Yoga ben ik in contact gekomen met Liz Koch, in 2008 heeft zij mij tijdens haar workshop de psoas spier geïntroduceerd. Dat was een openbaring voor mij. De psoas workshop vormt een hele mooie aanvulling op Dru Yoga om diep te kunnen ontspannen.” Lees meer over Henriëtte.

Data

25 september (vol)
6 november (vol)
20 november

Tijd

zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€ 20,00 per les

Docent

Henriëtte van Oekel

  • Schrijf je nu in

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.