zoek

cursus - Beweging

Dru Yoga & Meditatie voor vrouwen

voor alle niveaus · aandacht · balans · stilte

KENMERKEN
Dru yoga is de yoga van het ‘hart’, het is een zachte vorm van yoga. Het uitgangspunt is: luister naar je lichaam en voel wat je aankan. In alle rust doen we een serie van vloeiende bewegingen, die je energie laten stromen (Energy Block Release, of: EBR). Vanuit de ontspanning en rust die hieruit volgen, ga je over in de meditatie.

INHOUD
Dru verwijst naar de Poolster en naar het stille en onveranderlijke in ons zelf. Het is deze ster die als een vast punt aan de hemel staat en waar omheen alle sterren zich lijken te bewegen. De combinatie van aandachtig bewegen en bewust ademhalen zorgt ervoor dat je aandacht naar binnen gaat. Uit je hoofd, in het lichaam. Je energie gaat stromen en blokkades heffen zich op, fysiek, emotioneel en mentaal.

Tijdens de zittende meditaties verwelkomen we wat er is. Het is een uitnodiging tot diepgaand ‘voelend’ luisteren. Compassie en een helder bewustzijn zijn hiermee onlosmakelijk verbonden. Je mag volledig zijn wie je bent. De inspiratie bronnen hiervoor zijn Adyashanti en zijn boek: de Rechtstreekse weg, de Radiance sutras van Lorin Roche en Meditation secrets for women van Camille Maureen.

Elke laatste vrijdag van de maand sluiten we de les af met Yoga Nidra. Een liggende en diep ontspannende vorm van meditatie. Een heldere ‘slaap’ waarin je alles wat je tegenkomt verwelkomt, waarin tegenstellingen samenvallen en je contact maakt met de rust in jezelf.

OVER HENRIËTTE VAN OEKEL
Sinds 2002 is Henriëtte actief bij Gimsel Academy. Eerst als docent zwangerschapsyoga, later kwam daar Dru Yoga en Meditatie bij. Henriëtte: ”Deze vorm van yoga met haar harmonieuze bewegingen en houdingen en helende meditaties, leerde mij om te leven vanuit een warm en open hart, in het hier en nu.” Henriëtte heeft met succes de Parayoga Yoga Nidra en de iRest Yoga Nidra level 1&2 training afgerond. Lees meer over Henriëtte.

Stroom in!

Bij deze cursus is het mogelijk om in te stromen. Je betaalt dan alleen voor de resterende lessen. Vul hieronder je gegevens in om je op te geven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Data

vrijdag 6 september

Tijd

10.00 tot 11.30 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

€ 256,- (16 lessen)

Docent

Henriëtte van Oekel

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.