zoek

cursus - Beweging

Dru Yoga en Meditatie

Dru verwijst naar de Poolster en naar het ‘stiltepunt’ in ons. Het is deze ster die als een vast punt aan de hemel staat en waar omheen alle sterren zich lijken te bewegen.

In de Dru Yoga en Meditatie komt deze betekenis terug als verwijzing naar het stille en onveranderlijke rustpunt in onszelf. De yoga en de meditaties nemen je mee op een innerlijke reis en leiden je naar dit ‘Dru punt’. Kenmerkend zijn de zachte en toch krachtige, vloeiende bewegingen en houdingen. Deze verminderen stress waardoor je meer balans en ontspanning ervaart. Geleidelijk zal de stilte die je in jezelf ontdekt verankerd blijven, zelfs als je beweegt.

Vanuit deze stilte vervolg je de les met de meditatie. Je adem, intentie en open aandacht zijn hier onlosmakelijk mee verbonden. Laat wat hard en star is verzachten, ervaar hoe het is om van onrust naar rust te gaan, om zo te leren luisteren naar je hart.

Eens in de maand sluiten we de les af met de Yoga Nidra. Een liggende en diep ontspannende vorm van meditatie. Een heldere ‘slaap’ waarin je alles wat je tegenkomt verwelkomt, tegenstellingen samenvallen en je contact maakt met de rust in jezelf.

Data

start 6 september

Tijd

vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur

Locatie

dojo Koraal

Prijs

€ 208,00 (16 lessen)

Docent

Henriëtte van Oekel

  • Deze cursus is inmiddels begonnen. Bij veel van onze cursussen is het mogelijk om in te stromen, vraag naar de voorwaarden via bij 'stel een vraag'.

Heb je een vraag over deze cursus?