zoek

cursus - Beweging

Een dynamische houding

Alexander Techniek · presentatie · stem

KENMERKEN
In deze workshop maken we ‘houding’ weer dynamisch en ruimtelijk. We doen dit door spierspanningen te onderzoeken en los te laten aan de hand van beeldmateriaal en bijbehorende oefeningen.

INHOUD
Ga eens rechtop staan of zitten. Hoe voelt je lichaam nu? Sta je in een houding die natuurlijk aanvoelt of geforceerd? De meeste mensen verstijven zodra ze denken aan hun houding. Wat we geleerd hebben over houding laat vaak weinig beweging toe. Als je ‘rechtop’ gaat staan trek je vaak je schouders naar achteren, dit zet de beweging van de borstkast vast en ademhalen wordt moeizaam.

Een dynamisch houding bestaat bij een goede coördinatie van alle lichaamsdelen. Het laat beweging in de romp juist toe. Een goede coördinatie vraagt erom dat het hele lichaam meebeweegt en niet op de rem gaat staan. Zo’n houding ziet er levendig uit, hiermee spreek je een ander aan.

Ook je stem is een essentieel onderdeel van je presentatie. Je stemgeluid wordt beïnvloed door een vrije, open keel en door de spieren in je romp. Tijdens deze workshop onderzoeken we het verband tussen het vastzetten en loslaten van spieren op de wendbaarheid van het lichaam en de stem.

Over Alexander Techniek
De Alexander Techniek is een bewegingsleer gericht op het (her-)vinden van je natuurlijke balans en coördinatie. Het leert over de optimale relatie tussen hoofd torso en ledematen in actie en in relatie tot de omgeving.

OVER NOORTJE KÖHNE
Noortje is een gecertificeerd leraar Alexandertechniek. Ze geeft zowel workshops als individuele consultenNoortje: “In 1998 begon ik met lessen in de Alexandertechniek als hulp bij revalidatie na een ongeluk. Al snel kreeg ik mijn beweeglijkheid van vóór het ongeluk terug, al mijn handelingen werden lichter en directer. Ik begon te begrijpen hoe mezelf minder in de weg te staan. Ik zag een manier om dingen te bereiken. Ik hou van de praktische en open benadering, die de techniek is.” Lees meer over Noortje.

Data

14 okt | 28 okt | 4 nov | 11 nov

Tijd

woensdag van 17.30 tot 18.30 uur

Ruimte

dojo Amber

Prijs

€ 60,00 (4 lessen)

  • Deze cursus is inmiddels begonnen. Bij veel van onze cursussen is het mogelijk om in te stromen, vraag naar de voorwaarden via bij 'stel een vraag'.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.