zoek

cursus - Beweging

Qigong

bewustzijn · dynamisch · balans

KENMERKEN
Tijdens deze lessen leer je bewust bewegen vanuit je centrum. De bewegingen zijn dynamisch en efficiënt waardoor je er energie van krijgt en alles weer gaat stromen. Zo kun je weer vrijuit bewegen met je lijf, én door het leven. De les start met een door de docent ontwikkelde unieke warming up, waarbij je gebruik maakt van props die je helpen bij het vinden van je meditatieve focus. Zo wordt je fysiek en mentaal voorbereid op de dynamische Qigong oefeningen die volgen. De les wordt afgesloten met rustige oefeningen om te ontspannen en om de ademhaling weer te laten vertragen. De dynamische les geeft je een energieboost en is een ideaal begin van de dag.

Voor het beoefenen van Qigong hoef je niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. Of je nu jong of oud bent, met of zonder beperkingen, iedereen kan Qigong beoefenen.

Heb je nog geen ervaring met Qigong? Schrijf je dan bij voorkeur in voor serie 2.

INHOUD
Qigong is een duizenden jaren oude parapluterm uit China, en vertegenwoordigt talloze oefensystemen voor lichaam en geest. Met bewuste bewegingen werk je aan je innerlijke levensenergie, oftewel je ‘Qi’. Het doel van Qigong is in balans komen, onthechten van je gedachten en je lichaam vitaliseren. De focus ligt op het interne proces en de daarbij behorende blokkades zien en oplossen. De beoefening van Qigong kan leiden tot meer balans van lichaam en geest, en het verbeteren van je immuunsysteem en je energiehuishouding.

OVER FIGO VAN IJPEREN

Docent Figo van IJperen studeert Traditionele Chinese Geneeskunde en Qigong is zijn specialisatie. Sinds een jaar geeft hij zijn eigen lessen en vanaf voorjaar 2022 sluit hij aan bij Gimsel Academy. “Met Qigong heb ik geleerd om in contact te komen met mezelf. Sinds ik veel oefen ben ik rustiger, minder ‘getriggerd’, kan ik beter voelen wat ik nodig heb en ervaar ik mijn lichaam steeds soepeler en vitaler. Deze positieve veranderingen in mezelf hebben een rimpeleffect op de rest van mijn leven.”

Data

start donderdag 29 september

Tijd

serie 1: 9.00 tot 10.30 uur
serie 2: 11.00 tot 12.30 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

serie 1: € 240,00 (15 lessen)
serie 2: € 112,00 (7 lessen)

Docent

Figo van IJperen

  • Schrijf je in voor serie 1
  • Schrijf je in voor serie 2

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.