zoek

cursus - Beweging

Qigong

bewustzijn · dynamisch · balans

KENMERKEN
Tijdens deze lessen leer je bewust bewegen vanuit je centrum. De bewegingen zijn dynamisch en efficiënt waardoor je er energie van krijgt en alles weer gaat stromen. Zo kun je weer vrijuit bewegen met je lijf, én door het leven. De les start met een door de docent ontwikkelde unieke warming up, waarbij je gebruik maakt van props die je helpen bij het vinden van je meditatieve focus. Zo wordt je fysiek en mentaal voorbereid op de dynamische Qigong oefeningen die volgen. De les wordt afgesloten met rustige oefeningen om te ontspannen en om de ademhaling weer te laten vertragen. De dynamische les geeft je een energieboost en is een ideaal begin van de dag.

Voor het beoefenen van Qigong hoef je niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. Of je nu jong of oud bent, met of zonder beperkingen, iedereen kan Qigong beoefenen.

INHOUD
 Qigong is een energetische oefentherapie die geworteld is in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het systeem is gebaseerd op het yin-yang principe en de vijf elementen. Met bewuste bewegingen werk je aan je innerlijke levensenergie, oftewel je ‘Qi’. Het doel van Qigong is in balans komen, onthechten van je gedachten en je lichaam vitaliseren. De focus ligt op het interne proces en de daarbij behorende blokkades zien en oplossen. De beoefening van Qigong kan leiden tot meer balans van lichaam en geest, en het verbeteren van je immuunsysteem en je energiehuishouding.

OVER FIGO VAN IJPEREN
Figo van IJperen is afgestudeerd in Traditionele Chinese Geneeskunde en Qigong is zijn specialisatie. Sinds een jaar geeft hij zijn eigen lessen en vanaf 2022 heeft hij zich aangesloten bij Gimsel Academy. Hij geeft verschillende Qigong groepslessen en privéconsulten. “Door Qigong te integreren in mijn dagelijks leven  kan ik meer contact maken met mijn innerlijke bron en ervaar ik mijn lichaam steeds soepeler en vitaler. Deze positieve veranderingen in mezelf hebben een rimpeleffect op de rest van mijn leven.” Een persoonlijk Qigong-consult kun je hier aanvragen.

Data

donderdag 1 december

Tijd

serie 1: 9.00 tot 10.30 uur
serie 3: 11.00 tot 12.30 uur

Ruimte

dojo Koraal

Prijs

serie 1: € 240,00 (15 lessen)
serie 3: € 112,00 (7 lessen)

Docent

Figo van IJperen

  • Schrijf je in voor serie 3

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.