zoek

cursus - Beweging

Zomer: Restorative Yoga

rust · healing · herstel

KERMERKEN
Tijdens Restorative Yoga leren we het beoefenen van yogahoudingen die verzorgend zijn voor ons lichaam. Deze vorm van yoga is verwant aan Yin Yoga, en gaat uit van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Bij Restorative Yoga worden verschillende liggende en zittende houdingen voor een langere tijd aangehouden, waarbij er veelal gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen. In combinatie met aandacht voor de ademhaling, zorgt dit voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. Waar we bij Yin Yoga de strekking opzoeken en hierin ontspannen, gaat het bij Restorative Yoga om de volledige ontspanning van het lichaam.

INHOUD
Of je nu 5 minuten hebt, of een uur, elke dag rust nemen en opladen is essentieel voor een goed leven. Restorative Yoga kan je hierbij helpen.

De beoefening van Restorative Yoga is voordelig omdat je op een passieve, niet-actieve manier te werk gaat. Het plaatst het lichaam in houdingen die effectief zijn op fysiek en emotioneel level zonder risico en/of spanning. Wanneer je hebt geleden aan stress, chronische vermoeidheid, trauma, blessures of ziekte kan de beoefening van Restorative Yoga je helpen te helen. Het kan je zelfvertrouwen en motivatie vergroten en je immuunsysteem versterken.

Restorative Yoga is door zijn ontspannen karakter geschikt voor iedereen.

OVER KIM LEEFLANG
In 2017 heeft Kim de Yin Yoga opleiding afgerond en in 2018 de Yin Yang en Restorative Yoga opleiding. Kim: “Yoga heeft mij ontzettend veel gebracht en daarom wil ik het heel graag delen met andere yogi’s. Lees meer over Kim.

 

Data

Woensdag 24 juli | 31 juli

Tijd

09.00 tot 11.00 uur

Ruimte

dojo Amber

Prijs

€ 45,00

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.