zoek

cursus - Beweging

Basiscursus Meditatie | online

aandacht · inzicht · persoonlijke thema’s

KENMERKEN
Tijdens deze cursus leer je mediteren aan de hand van persoonlijke thema’s, zoals aandacht voor jezelf  en het leren omgaan met moeilijke emoties.

Elke les wordt er een nieuw thema geïntroduceerd met aansluitend een meditatieoefening. Je krijgt cursusmateriaal mee, een boekje en audio-oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. De ervaringen die je hebt opgedaan worden tijdens de lessen uitgewisseld.

INHOUD
Kamp je ook met vraagstukken over het leven en wat jouw plek hierin is? Kom je moeilijk tot rust, heb je het gevoel vast te lopen of heb je vaak last van negatieve gevoelens?

Deze meditatiecursus geeft je handvaten om hiervan los te komen en jezelf opnieuw te vinden. Het helpt je naar je eigen behoeftes te leven vanuit een natuurlijke bron van vreugde, harmonie en liefde. Met een diversiteit aan meditatievormen uit oosterse spirituele tradities en moderne westerse technieken, word je geholpen om meer te gaan leven vanuit jezelf.

De avonden vinden plaats in een kalme, ongedwongen en warme sfeer, waarin niets veroordeeld wordt, maar alles gezien wordt als onderdeel van een leerproces. Ze geven je rust, inspiratie  en een gevoel van verbinding met jezelf.

OVER MARNIX VAN ROSSUM
Marnix (1980), psycholoog en trainer, woonde gedurende 6 jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië, waarvan zo’n twee jaar als boeddhistische monnik. Hij deed onderzoek naar verschillende vormen van meditatie, die naar zijn idee allen voor- en nadelen hebben en schreef daarover het boek: ”Mindfulness: back to the roots” (Gigaboek, 2018). Lees meer over Marnix.

Interesse in leren mediteren? Schrijf je in voor de animolijst via ‘stel een vraag’. Dan krijg je bericht van ons zodra er weer wat wordt ingepland.

Tijd

maandag van 18.00 tot 19.15 uur

Prijs

€ 99,00 (6 lessen)

Heb je een vraag over deze cursus?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.