zoek

cursus - Beweging

Hatha Yoga

Kom in balans

Van de verschillende yogavormen is Hatha Yoga de bekendste. Hatha Yoga is een rustige methode om sluimerende energie vrij te maken en lichaam en geest gezond, soepel en krachtig te houden.

In yoga gaat men ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk zijn verbonden en elkaar wederzijds beïnvloeden: een gezond lichaam ervaart evenwicht welke doorwerkt op de geest. Omgekeerd heeft een ontspannen geest een positieve werking op het lichaam. Yoga is een unieke methode om dit evenwicht te bewerkstelligen en handhaven; het stelt zich ten doel de mens weer met zichzelf te verbinden om zo gemoedsrust en harmonie te schenken.

In deze les worden klassieke yogahoudingen afgewisseld met adem-, aandachts- en balansoefeningen. Door rustige en aandachtige bewegingen te maken, ontstaat een gevoel van ruimte in je lichaam wat plaatsmaakt voor ontspanning. Het loslaten van spanning heeft een positieve uitwerking op je lichaam en lichaamsgevoel, doordat energie vrijer kan stromen. Al doende worden lichaam en geest in balans gebracht en wordt een gevoel van welzijn en diepere rust ervaren. Je voelt je meer verbonden met jezelf.

Data

serie 1: start 3 september
serie 2: start 4 september

Tijd

serie 1: dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur
serie 2: woensdag van 19.45 tot 20.45 uur

Locatie

serie 1: in dojo Koraal
serie 2: in dojo Opaal

Prijs

serie 1: € 198,00 (18 lessen)
serie 2: € 198,00 (18 lessen)

Docent

Ineke van der Vaart

  • Schrijf je in voor serie 2

    Deze cursus is inmiddels volgeboekt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de animolijst via ‘stel een vraag’.

Heb je een vraag over deze cursus?