zoek

cursus - Beweging

Vipassana Meditatie

Bewuster omgaan met de uitdagingen van het alledaagse leven.

Vip meditatie

Vipassana Meditatie of Inzichtsmeditatie leert je om helder van geest, direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Het leidt tot een intuïtief begrijpen van wie je bent, wat je bent en hoe daarmee om te gaan. Centraal staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid: aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren en zonder verwachtingen. Je neemt op een dieper niveau waar.

Het leert je voorbij je oordelen te kijken en de dingen te zien zoals ze zijn. Een ontwikkelde opmerkzaamheid leidt naar beter omgaan met moeilijke gedachten en emoties en daardoor bewuster omgaan met de uitdagingen van het leven van alle dag.

Introductie Vipassana Meditatie (serie 1)
Heb je nog geen ervaring met Vipassana? Dan kun je deelnemen aan de Introductie. Op deze avonden worden  de vier punten van aandacht onder de loep genomen.

Vanaf dit seizoen zal Marnix van Rossum serie 1 overnemen van Coby van Herk. Lees hier meer over Marnix.

Doorgaande groep Vipassana Meditatie (serie 3)
Heb je al wel ervaring met Vipassana? Dan kun je deelnemen aan de doorgaande groep. Je kunt er ook voor kiezen om de combinatie Mindfulness Yoga en Vipassana Meditatie te doen op woensdagmorgen.

Wegens onderhoud is het momenteel niet mogelijk om online in te schrijven. Dit kan nog wel via een inschrijfformulier, te vinden op onze website of in de Groene Passage.

Startdatum

15 februari 2018

Data

serie 1: donderdag om de 14 dagen, start 22 februari
serie 3: donderdag om de 14 dagen, start 15 februari

Tijd

serie 1 van 19.45 tot 21.15 uur
serie 3 van 19.45 tot 21.45 uur

Locatie

dojo Koraal

Prijs

serie 1 €117,00 (9 lessen)
serie 3 €140,00 (8 lessen)

Docenten

Marnix van Rossum
Coby van Herk

Heb je een vraag over deze cursus?